zondag 4 september 2011

GAMEWEEK

Zo het zit erop de eerste wedstrijd van het seizoen!! Uiteraard succesvol afgesloten met een overwinning op de Minnesota Golden Gophers!

De hele week heeft in het teken gestaan van deze wedstrijd, het is echt enorm belangrijk voor de school en iedereen heeft zo veel trots en spirit dat alles in het teken staat van USC. Natuurlijk ben ik ook gewoon naar school geweest maar donderdag begon het allemaal goed met de officiƫle sportsrally. Wij allemaal naar het Galencentre, het basketball en volleybal domein van onze school. Natuurlijk was de hele spirit of troy aanwezig. Dit betekend dat zowel de marchingband, als de songgirls (cheerleaders), danceteam, vlaggen meisjes, de spiritleaders, de majorettes en de drum master aanwezig waren. Dat is al behoorlijk indrukwekend maar ook alle sportteams die vorig jaar kampioen zijn geworden waren erbij en werden aangemoedigd om hun prestatie dit jaar te herhalen. Bijvoorbeeld het mannenwaterpolo team die voor hun 4e NCAA titel gaan even als het mannen tennisteam, Mannen basketball die ook weer een titel moeten pakken net als de vrouwen en het vrouwenvolleyball team die vrijdag de eerste wedstrijd tegen UCLA hebben, altijd erg belangrijk. Als klapper op de vuurpijl was het hele football team ook aanwezig en Matt de QB heeft ons even laten weten dat het allemaal goed komt en dat we alles gaan winnen. Haha heerlijk die Amerikaans arrogantie. De beste wedstrijd wordt toch die tegen UCLA (26 november) en ik kan nu al niet wachten dat gaat zo gaaf worden.





Na alle liedjes en rituelen te hebben afgehandeld moesten de sporters natuurlijk braaf naar bed en zijn wij nog even lekker doorgegaan in de 9-0(de studentenbar van USC). Altijd gezellig vooral op donderdag. Op Vrijdag werden alle voorbereidingen getroffen voor de tailgateparties die op gameday om 6.00 uur 's ochtends beginnen! Wij hebben het bij negen uur gehouden. Omdat alles nieuw was voor ons was het nog wel even wennen. Maar desondanks zo onwijs leuk allemaal. Op weg naar school hoor je overal de Fight song om iedereen op te peppen en eenmaal aangekomen op campus was iedereen al aan het bier en de bbq. Dit ging ons iets te ver dus wij hebben het bij thee en een normaal ontbijt gehouden en we hebben overal rondgekeken zodat wij voor as zaterdag wel helemaal voorbereid zijn.

OM 11.00 uur begon het dan allemaal serieus te worden. Iedereen verzameld voor Heritage hall, de plaats waar alle USC prijzen tentoongesteld zijn en de volltalige band komt te voorschijn en begint conquest te spelen en al onze fight songs. 


Na 20 minuten begon de band aan hun toch over campus om iedereen te verzamelen. Gezamenlijk loopt de hele school met alle aanhang dan naar het stadion. Dit was echt wel even een kippenvel momentje zo veel commitment :) Aan het einde van de campus staan drie vlaggenmasten waar je tegen aan moet schoppen omdat het geluk brengt voor de wedstrijd, uiteraard dezen we hier braaf aan mee. Vervolgens moesten wij naar gate 28 waar alle studenten naar binnen gaan. wij natuurlijk super excited en toen waren we binnen en op aar de student section. je wordt in groepjes door de tunnels geleid en iedereen natuurlijk keihard beat de gophers herhalen de hele tijd. Het studenten vak is als eerste gevuld en zorgt voor enorm veel sfeer in het stadion. We staan de hele wedstrijd en doen alle bewegingen braaf mee. 




Ook echt een complimentje voor de band zij zijn meer dan 7 uur in hun uniform en kunnen geen moment zitten. zodra zij het stadion binnen komen beginnen ze weer van voorafaan met alle liedjes  alleen nu vormen ze er allerlei figuren bij. Heel gaaf zo spellen ze USC, ons logo en nog veel meer. 


Toen was het tijd voor onze mascotte Traveller een prachtig wit paard gereden door Tommy Trojan. Zodra Traveller het veld betrad vormde de band zijn naam en speelde ze conquest, het lied van Traveller. Traveller galoppeert over het veld bij iedere touchdown wat echt heel gaaf is. 



Na al deze rituelen was het dan tijd voor kickoff, inmiddels zat er zo een 70.000 man in het stadion en was het volledig in cardinal and gold, onze kleuren. Na het officiele gedeelte, volkslied, eren van onze leger onder delen enz. begon de wedstrijd eindelijk. Football gaat ongeveer zo ze spelen tien seconden en dan duurt het 30 seconden voor ze weer verder kunnen. En wedstrijd duurt dan ook ruim 3 uur. Er zijn drie onderdelen in het team, offense, defence and special team. Voor ieder team hebben we een eigen liedje dus na afloop van een actie van een van de drie speelt de band het juiste nummer en maken wij de bijbehorende bewegingen. En als het andere team een fout maakt spelen we another one bites the dust. Als wij een fout maken zeggen we bullsh*t om vervolgens de yell te roepen in combinatie go trojans. Het is dus nog al wat zo een wedstrijd.


Tijdens Halftime gaf de band weer een hele show weg, en daarna begon het derde en vierde deel net als het vorige stuk. Je begrijpt dat ik vandaag dan ook keelpijn had van al het fanatieke zingen en aanmoedigen. Gelukkig hebben we de wedstrijd gewonnen al was het op het einde nog wel even spannend. Ook is er een record gebroken door de QB en wide receiver. De tweede had meer de 17 ballen gevangen, blijkbaar een hele presentatie en de pers was dan ook erg lovend. Verder is het team nog erg jong en moeten ze deze week nog even goed oefenen om Utha zaterdag te verslaan. na afloop van de wedstrijd gaat het ongeveer hetzelfde en loopt iedereen gezamenlijk terug naar campus, schopt tegen de palen voor geluk bij de volgende wedstrijd en helaas was het erg rustig na afloop vanwege laborday weekend dus iedereen ging naar zn ouders. Vandaar dat wij internationals samen hebben gechilled. 


Volgende week zaterdag begint alles weer van vooraf aan alleen weten we nu precies wat we moeten doen. Vrijdag pre party in de 9-0 en zaterdag onze eigen tailparty op campus, ik heb er nu al zin in!


Fight on

Geen opmerkingen:

Een reactie posten